Fladder Coaching 

Ontdek Jezelf

Life Coaching


Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een Life Coach in te schakelen.

 

 

Een aantal voorbeelden:

 

  • Je bent niet vooruit te branden
  • Niet happy zijn met jezelf, in je relatie of baan
  • Niet goed kunnen genieten of ontspannen
  • Je weet niet goed wat je wilt
  • Je denkt veel na, piekert veel
  • Je bent meer aan het overleven dan aan het leven
  • Je voelt constant stress
  • Je wilt iets veranderen, maar je weet niet hoe en misschien ook wel niet wat precies

 


Als coach ga ik met jou kijken naar wat jouw hulpvraag is, wat maakt dat je naar mij toe gekomen bent.  Vervolgens maken we jouw doel concreet en gaan we daarmee aan de slag. Oplossingsgericht coachen:


Oplossingsgericht coachen richt zich op de oplossingen in plaats van problemen, op sterke kanten van de mens in plaats van hun zwakheden en op wat er goed gaat in plaats van wat er fout gaat.


De zogenaamde 'wondervraag' kan een onderdeel zijn. 

Je gaat naar bed… en dan terwijl jij in diepe slaap bent, gebeurt er opeens een wonder… het is een wonder waardoor het probleem waarmee je hier naar toe kwam opeens is verdwenen… je weet dit niet want je sliep… dan wordt je de volgende dag wakker…. het wonder heeft plaatsgevonden… en wat zou dan het eerste kleine signaal zijn waaraan je merkt dat er iets veranderd is?


Daarnaast is het schaalwandelen een hele fijne methode  in het oplossingsgericht coachen.

Doel:
 Visueel maken van (kleine, haalbare) stappen op weg naar een doel
 Fysiek ervaren hiervan
 (meer) bewust worden van al bereikte resultaten

Deze prettige en positieve manier van coachen wordt bij Fladder Coaching zowel in het Wandelend Coachen toegepast als het Coachen Aan Tafel.Al wandelend vinden we rust. Gesprekken verlopen vaak beter tijdens een wandeling, vaak kom je ook tot unieke inzichten. Dit maakt wandelend coachen een erg fijne en effectieve manier van coachen.


Wandelend coachen is extra effectief omdat het helpt om echt te ontspannen. Bovendien stimuleert frisse lucht het helder denken. Daarnaast is wandelend coachen vaak minder confronterend, omdat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken. Wandelend naast elkaar mogen er stiltes vallen en kan je rustig rondkijken.

Een ander effect bij wandelend coachen is dat er overal om je heen metaforen met het echte leven zijn.  Er zijn dingen die al kunnen opvallen tijdens het wandelen. Bijvoorbeeld als ik je laat kiezen welke pad er genomen wordt: een open vlakte of juist een gesloten bos? Een breed, goed begaanbaar pad of een smal paadje. Neem je initiatief of ben je juist volgend. Bewust en onbewust maak je keuzes. Bewustwording 
Inzicht
Balans
Groeien
Zelfvertrouwen